Miękki piernik

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
45 min

Nadszedł okres świąteczny! Wraz z nimi nadchodzi świąteczna muzyka, jasne dekoracje i słodki zapach piernika :-) Łatwy w przygotowaniu i pełen smaku, pokochasz ten piernik w porze podwieczorku ;-) Nie wahaj się zachować kilku plasterków do wykorzystania w pikantnych przepisach! Połącz go na przykład z foie gras jako przystawką lub użyj jako sosu do dań z drobiu. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować nasz piernik, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów!


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min

  • Miękki piernik - Przygotowanie krok 1Połącz przyprawy: cynamon, imbir, goździki i sól.
  • Miękki piernik - Przygotowanie krok 2Wlej mleko, masło i miód do rondelka. Rozpuść wszystko razem i dobrze wymieszaj. Odstawić na bok.
  • Miękki piernik - Przygotowanie krok 3Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i brązowy cukier. Wmieszać mieszankę przypraw, a następnie zrobić małe zagłębienie i wlać mieszankę mleka, masła i miodu. Dobrze wymieszać.
  • Miękki piernik - Przygotowanie krok 4Dodaj jajko i kandyzowaną skórkę pomarańczową i dobrze wymieszaj. Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Miękki piernik - Przygotowanie krok 5Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+