Miękki piernik
zagłosuj teraz
Nadszedł okres świąteczny! Wraz z nimi nadchodzi świąteczna muzyka, jasne dekoracje i słodki zapach piernika :-) Łatwy w przygotowaniu i pełen smaku, pokochasz ten piernik w porze podwieczorku ;-) Nie wahaj się zachować kilku plasterków do wykorzystania w pikantnych przepisach! Połącz go na przykład z foie gras jako przystawką lub użyj jako sosu do dań z drobiu. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować nasz piernik, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
- Połącz przyprawy: cynamon, imbir, goździki i sól.
- Wlej mleko, masło i miód do rondelka. Rozpuść wszystko razem i dobrze wymieszaj. Odstawić na bok.
- Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i brązowy cukier. Wmieszać mieszankę przypraw, a następnie zrobić małe zagłębienie i wlać mieszankę mleka, masła i miodu. Dobrze wymieszać.
- Dodaj jajko i kandyzowaną skórkę pomarańczową i dobrze wymieszaj. Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!