Bezglutenowe ciasto parzone

zagłosuj teraz
Inny
12 porcji
łatwe
30 min

Śliczne małe ptysie, które są zbyt słodkie i bezglutenowe! Można je jeść bez dodatków, z bitą śmietaną lub polane roztopioną czekoladą!


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.09 (0.17€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Jajka: to kluczowy składnik tego przepisu. Energiczne dodawanie jajek sprawi, że ciasto będzie bardziej elastyczne i lepiej wyrośnie.

Gotowanie: kapusta pęcznieje, gdy woda odparowuje podczas gotowania. Zamknięcie drzwiczek piekarnika pod koniec gotowania pozwala na powolne ulatnianie się wilgoci. Jeśli od razu wyjmiesz kapustę z piekarnika, z pewnością się przewróci!

Eklery: dzięki temu przepisowi możesz zamienić swoje ptysie w eklery ;-) Pozostaje tylko je wypełnić i polać odrobiną lukru ;-)

Nie wymaga rękawa cukierniczego - Formowanie ptysi: można użyć łyżek. Upewnij się, że ciastka są tak okrągłe, jak to możliwe.

Bez rękawa cukierniczego - Wypełnianie: po prostu wytnij kapelusz na ptysiu i wypełnij go małą łyżeczką.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+