Jak zrobić sos sangrii? idealny do mięs!

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
25 min

Znaleźliśmy idealny przepis na dodatek do mięs (białych i czerwonych): sos sangria! Wykonany z czerwonego wina, sos ten doskonale urozmaici Twoje potrawy. Jest łatwy w przygotowaniu, a my wyjaśnimy wszystko krok po kroku w naszych instrukcjach poniżej.

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
  • Jak zrobić sos sangrii? Idealny do mięs! - Przygotowanie krok 1Wymieszać 1 łyżkę mąki kukurydzianej z 1 łyżką wody. Odstawić na bok.
    Umyj pomarańczę i cytrynę. Usuń skórkę i wyciśnij sok.
  • Jak zrobić sos sangrii? Idealny do mięs! - Przygotowanie krok 2Umieść wino, sok i skórkę z pomarańczy oraz cytryny, cukier, laskę cynamonu i ekstrakt waniliowy w rondlu. Doprowadź mieszaninę do wrzenia.
    Zmniejsz ogień i za pomocą sitka (lub łyżki stołowej) usuń laskę cynamonu oraz skórkę z pomarańczy i cytryny.
    Dodaj rozcieńczoną mąkę kukurydzianą i mieszaj, aż sos zgęstnieje.
  • Jak zrobić sos sangrii? Idealny do mięs! - Przygotowanie krok 3Wszystko gotowe! Smacznego!

Obserwacje

Sos ten można podawać z białym lub czerwonym mięsem.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: