Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe)
zagłosuj teraz
Łatwe w przygotowaniu, kremowe i o zrównoważonym smaku, to ciasto dyniowe z mlekiem kokosowym znajdzie się na Twojej liście ulubionych. Wykonane bez masła i bezglutenowe dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Nie trać więcej czasu, sprawdź szafkę w poszukiwaniu składników i przygotuj to wspaniałe ciasto już dziś.
Składniki
10
Opcjonalna dekoracja:
Materiały
- Forma 14 x 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania45 min
Obierz i ugotuj dynię w kawałkach we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu odcedź i zmiksuj na purée.
W misce dodaj puree z dyni i pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj.
Wlej do natłuszczonej formy. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180ºC. Zawsze sprawdzaj wykałaczką.
Przed wyjęciem z formy pozostaw do ostygnięcia. W razie potrzeby posyp cukrem lub startym kokosem. Przechowuj w lodówce. Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!