Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe)

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
1 h 5 m

Łatwe w przygotowaniu, kremowe i o zrównoważonym smaku, to ciasto dyniowe z mlekiem kokosowym znajdzie się na Twojej liście ulubionych. Wykonane bez masła i bezglutenowe dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Nie trać więcej czasu, sprawdź szafkę w poszukiwaniu składników i przygotuj to wspaniałe ciasto już dziś.


Składniki

10
Szacowany koszt: 4.97 (0.5€/porcja)

Materiały

  • Forma 14 x 22 cm

Podobne przepisy

Ciasto marszczone, super chrupiące ciasto, które jest łatwe do zrobienia - laz borek turc facile


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania45 min
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 1Obierz i ugotuj dynię w kawałkach we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i zmiksować na purée.
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 2W misce dodać puree z dyni i pozostałe składniki. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 3Wlać do natłuszczonej formy. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180ºC. Zawsze sprawdzać wykałaczką.
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 4Przed wyjęciem z formy pozostawić do ostygnięcia. W razie potrzeby posypać cukrem lub startym kokosem. Przechowywać w lodówce. Smacznego!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+