Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe)

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
1 h 5 m

Łatwe w przygotowaniu, kremowe i o zrównoważonym smaku, to ciasto dyniowe z mlekiem kokosowym znajdzie się na Twojej liście ulubionych. Wykonane bez masła i bezglutenowe dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Nie trać więcej czasu, sprawdź szafkę w poszukiwaniu składników i przygotuj to wspaniałe ciasto już dziś.

Składniki

10

Opcjonalna dekoracja:

Materiały

  • Forma 14 x 22 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania45 min
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 1Obierz i ugotuj dynię w kawałkach we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu odcedź i zmiksuj na purée.
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 2W misce dodaj puree z dyni i pozostałe składniki. Dobrze wymieszaj.
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 3Wlej do natłuszczonej formy. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180ºC. Zawsze sprawdzaj wykałaczką.
  • Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe) - Przygotowanie krok 4Przed wyjęciem z formy pozostaw do ostygnięcia. W razie potrzeby posyp cukrem lub startym kokosem. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: