Ciasto dyniowo-kokosowe (łatwe)
zagłosuj teraz
Łatwe w przygotowaniu, kremowe i o zrównoważonym smaku, to ciasto dyniowe z mlekiem kokosowym znajdzie się na Twojej liście ulubionych. Wykonane bez masła i bezglutenowe dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Nie trać więcej czasu, sprawdź szafkę w poszukiwaniu składników i przygotuj to wspaniałe ciasto już dziś.
Składniki
10
Szacowany koszt: 4.97Euros€ (0.5€/porcja)
Materiały
- Forma 14 x 22 cm
Podobne przepisy
Ciasto marszczone, super chrupiące ciasto, które jest łatwe do zrobienia - laz borek turc facile
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania45 min
- Obierz i ugotuj dynię w kawałkach we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i zmiksować na purée.
- W misce dodać puree z dyni i pozostałe składniki. Dobrze wymieszać.
- Wlać do natłuszczonej formy. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180ºC. Zawsze sprawdzać wykałaczką.
- Przed wyjęciem z formy pozostawić do ostygnięcia. W razie potrzeby posypać cukrem lub startym kokosem. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!