Ciasto kanapkowe, świeże ciasto na aperitif
zagłosuj teraz
Ten kolorowy, wiosenny przepis sprawi, że słońce zagości na Twoim talerzu! Twój tort kanapkowy będzie hitem na bufecie! Wszystko, co musisz zrobić, to udekorować go jak tort ;-) Jest to najwyraźniej rodzaj prostego, skutecznego przepisu, który uwielbiamy w Ptitchef: produkty, które każdy ma w domu, aby uzyskać oryginalny, apetyczny rezultat. I nie wahaj się zmieniać składników, aby dopasować je do swoich upodobań i pragnień. Szybki w przygotowaniu, ten przepis nie wymaga gotowania. Coś, o czym warto pamiętać, gdy chcesz zaoferować swoim gościom smaczny, oryginalny posiłek pomimo ograniczonego czasu.
Składniki
8
Szacowany koszt: 16.8Euros€ (2.1€/porcja)
Przygotowanie
- Pokroić chleb pita na 2 kromki. Umieść pierwszą kromkę na talerzu do serwowania i posmaruj ją odrobiną fromage frais.
- Obierz ogórka i pokrój go w cienkie plasterki. Ułóż plasterki na chlebie pita.
- Następnie ułożyć na wierzchu plaster wędzonego łososia. Następnie powtórzyć proces, umieszczając na wierzchu połowę pity, posmarowanej fromage frais, ogórkiem i łososiem.
- Kiedy położysz ostatnią kromkę chleba na wierzchu, rozprowadź pozostały fromage frais wokół i na cieście. Składniki nie mogą wystawać.
- Przekrój szczypiorek na pół, a następnie przyklej go wokół ciasta.
- Udekoruj plasterkami ogórka i pomidorkami koktajlowymi. Możesz również dodać plasterki rzodkiewki, kiełki fasoli lub cokolwiek innego!
- A teraz kanapka z ciastem jest gotowa!
Obserwacje
Dodatki: do ciasta kanapkowego można dodać cienkie plasterki awokado lub innych warzyw.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!