Domowe ciasto migdałowe

zagłosuj teraz
Przekąski
12 porcji
łatwe
48 min

Istnieją pewne klasyki deserów, których nigdy nie mamy dość: financiers są jednym z nich! Idealne na słodką przerwę, nie możemy się oprzeć tym małym smakołykom wykonanym z proszku migdałowego. W towarzystwie rocher kokosowego, verrine z musu czekoladowego i mini canelés, możesz zaserwować swoim gościom wspaniały café gourmand na deser :-)


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.25 (0.19€/porcja)

Materiały

  • 1 silikonowa forma finansowa

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania23 min

  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 1Przygotować beurre noisette: Roztopić masło w rondelku i pozostawić do zrumienienia.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 2Zdjąć z ognia, gdy masło nabierze orzechowego zapachu i koloru. Przecedzić przez sito, aby usunąć wszelkie pozostałości i pozostawić do ostygnięcia do 40°C (temperatura pokojowa).
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 3Wymieszaj proszek migdałowy, mąkę i cukier puder w misce. Dodaj białka i dobrze wymieszaj.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 4Na koniec dodaj masło z orzechów laskowych i ekstrakt waniliowy i dobrze wymieszaj.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 5Wlej ciasto do natłuszczonej silikonowej formy do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C z termoobiegiem przez 15 minut.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 6Ponieważ forma mieściła tylko 9 foremek, zostawiliśmy ciasto w temperaturze pokojowej, gdy piekliśmy pierwsze financiers, a następnie upiekliśmy ostatnie. A teraz gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+