Domowe ciasto migdałowe

zagłosuj teraz
Przekąski
12 porcji
łatwe
48 min

Istnieją pewne klasyki deserów, których nigdy nie mamy dość: financiers są jednym z nich! Idealne na słodką przerwę, nie możemy się oprzeć tym małym smakołykom wykonanym z proszku migdałowego. W towarzystwie rocher kokosowego, verrine z musu czekoladowego i mini canelés, możesz zaserwować swoim gościom wspaniały café gourmand na deser :-)

Składniki

12

Materiały

  • 1 silikonowa forma do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania23 min
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 1Przygotować masło noisette: Roztopić masło w rondelku i pozostawić do zrumienienia.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 2Zdjąć z ognia, gdy masło nabierze orzechowego zapachu i koloru. Przecedzić przez sito, aby usunąć wszelkie pozostałości i pozostawić do ostygnięcia do 40°C (temperatura pokojowa).
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 3Wymieszać proszek migdałowy, mąkę i cukier puder w misce. Dodać białka i dobrze wymieszać.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 4Na koniec dodać masło noisette i ekstrakt waniliowy, a następnie dobrze wymieszać.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 5Wlać ciasto do natłuszczonej silikonowej formy do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C z termoobiegiem przez 15 minut.
  • Domowe ciasto migdałowe - Przygotowanie krok 6Ponieważ forma mieściła tylko 9 foremek, zostawiliśmy ciasto w temperaturze pokojowej, gdy piekliśmy pierwsze financiers, a następnie upiekliśmy ostatnie. A teraz gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: