Domowe ciasto migdałowe
zagłosuj teraz
Istnieją pewne klasyki deserów, których nigdy nie mamy dość: financiers są jednym z nich! Idealne na słodką przerwę, nie możemy się oprzeć tym małym smakołykom wykonanym z proszku migdałowego. W towarzystwie rocher kokosowego, verrine z musu czekoladowego i mini canelés, możesz zaserwować swoim gościom wspaniały café gourmand na deser :-)
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.25Euros€ (0.19€/porcja)
Materiały
- 1 silikonowa forma finansowa
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania23 min
- Przygotować beurre noisette: Roztopić masło w rondelku i pozostawić do zrumienienia.
- Zdjąć z ognia, gdy masło nabierze orzechowego zapachu i koloru. Przecedzić przez sito, aby usunąć wszelkie pozostałości i pozostawić do ostygnięcia do 40°C (temperatura pokojowa).
- Wymieszaj proszek migdałowy, mąkę i cukier puder w misce. Dodaj białka i dobrze wymieszaj.
- Na koniec dodaj masło z orzechów laskowych i ekstrakt waniliowy i dobrze wymieszaj.
- Wlej ciasto do natłuszczonej silikonowej formy do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C z termoobiegiem przez 15 minut.
- Ponieważ forma mieściła tylko 9 foremek, zostawiliśmy ciasto w temperaturze pokojowej, gdy piekliśmy pierwsze financiers, a następnie upiekliśmy ostatnie. A teraz gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!