Domowe ciasto neapolitańskie

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
średnie
3 h 10 m

Pewnie jako dziecko jadłeś ciasto neapolitańskie w szkole podczas podwieczorku ;-) Cóż, dziś dajemy Ci szansę na zrobienie wersji maxi, a przede wszystkim domowej! 1 biszkopt czekoladowy + 1 biszkopt waniliowy + 1 lukier, wszystko pokryte czekoladowym wermiszelem. I nie zapomnij o ganache pomiędzy tymi wszystkimi warstwami :-) Przygotuj ten wyjątkowo wilgotny i pyszny deser, korzystając z naszych pisemnych / fotograficznych / wideo objaśnień. Będziesz w stanie odtworzyć ten przepis łatwo i bezbłędnie :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 4.16 (0.52€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania30 min


Obserwacje

Jeśli chcesz zrobić 3 warstwy, będziesz potrzebować formy o wymiarach 20x10 cm i 20x20 cm. Następnie należy podzielić ciasto na 3 części i zachować 2/3 na biszkopt waniliowy i 1/3 na biszkopt czekoladowy.

Aby złożyć ciasto, umieść najpierw biszkopt waniliowy, następnie czekoladowy ganache, biszkopt czekoladowy, czekoladowy ganache, drugi biszkopt waniliowy i na koniec polewę.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+