Koniecznie spróbuj marmurkowych madeleines!
zagłosuj teraz
Już szalejemy za madeleines, więc gdy dodamy do tego wanilię i czekoladę, czeka nas prawdziwa uczta! Uwielbiasz miękkość i nieodpartą słodycz madeleines? Wypróbuj tę wersję, która sprawi, że cała rodzina się rozpłynie, dzięki naszemu szczegółowemu przepisowi poniżej ↓
Składniki
20
Na około 40 madeleines:
Szacowany koszt: 3.21Euros€ (0.16€/porcja)
Materiały
- Forma do Madeleines
- folia spożywcza
- 1 woreczek do ciasta (opcjonalnie)
- 1 drewniany szpikulec
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania8 min
- Wymieszaj jajka z cukrem bez spieniania. Dodać mleko i dobrze wymieszać.
- Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Dodaj roztopione masło i dobrze wymieszaj.
- Podziel ciasto na pół. W drugiej misce dodać niesłodzone kakao w proszku i dobrze wymieszać. Odcedzić obie miski i schłodzić przez co najmniej 3 godziny, a najlepiej przez całą noc.
- Przenieś zwykłe ciasto do rękawa cukierniczego. Zacznij od włożenia łyżeczki ciasta czekoladowego do każdej natłuszczonej foremki do madeleine.
- Wypełnij foremki zwykłym ciastem. Wykonaj marmurkowanie za pomocą drewnianego szpikulca.
- Wstawić do piekarnika na 3 minuty w temperaturze 230°C w trybie naturalnej konwekcji. Wyłączyć piekarnik i pozostawić madeleines w środku na kolejne 5 minut.
- Wyjmij z piekarnika i ostrożnie obróć, gdy ostygną. I voilà, marmurkowe madeleines są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!