Wielkanocne ciasto bundt z cytryną i białą czekoladą

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
1 h 30 m

Czy kiedykolwiek spotkałeś ładniejszy i bardziej apetyczny deser wielkanocny niż ten? Nie sądzimy! Ten deser ma wszystko, czego potrzebujesz, aby dobrze się bawić: wyjątkowo wilgotne ciasto, super ładny kształt dzięki formie bundt, lukier fondant i urocze małe kolorowe jajka. Spróbuj i nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią w komentarzach!


Składniki

8

Ciasto :

Polewa :


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania45 min


Obserwacje

Sekretem udanego Bundt Cake jest dodanie śmietany do ciasta i pilnowanie czasu gotowania ;-)

Ciasto bundt można udekorować ganache: w tym celu wymieszaj gorącą śmietanę z czekoladą i mieszaj, aż uzyskasz gładką konsystencję.

Jeśli ciasto dobrze wyrosło: to normalne, można je łatwo wyrównać, usuwając nadmiar nożem. Będziesz mógł skosztować swojego bundt cake przed przybyciem gości ;-)

Dekoracja: możesz dodać skórkę z cytryny, klasyczne czekoladowe jajeczka, owoce...



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+