Ciasto red velvet

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
trudne
4 h 25 m

Zachwyć swoich gości podczas deseru tym tortem Red Velvet! Prosto z USA, ten wyjątkowo pyszny tort maxi składa się z 3 oddzielnych warstw biszkoptu z kremem maślanym. Mówiąc o kremie maślanym, można go również rozprowadzić dookoła ciasta, aby uzyskać efekt "tortu warstwowego".


Składniki

10

Na 3 ciasta biszkoptowe :

Mleko ribot:

Do kremu maślanego :

Do dekoracji :

Szacowany koszt: 5.52 (0.55€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania25 min


Obserwacje

Mleko: Możesz użyć mleka ribot, jeśli je masz. My użyliśmy mleka i cytryny, ponieważ łatwiej je znaleźć.

Podziel ciasto na 3 części: radzimy zważyć miskę (w której będziesz robić ciasto biszkoptowe) przed przygotowaniem ciasta, aby później łatwiej było podzielić ciasto na 3 części.
Użyliśmy tylko jednej formy o średnicy 15 cm i piekliśmy ciasta pojedynczo.

Schłodziliśmy biszkopty przez noc w lodówce, ale można pozostawić je do schłodzenia na co najmniej 3 godziny.

Tekturowe kółka: Aby uzyskać równe ciasto, umieść biszkopt na 1. okręgu i umieść 2. okrąg na wierzchu 3. biszkoptu. Rozsmaruj krem maślany po bokach i użyj rogu na krawędziach okręgów, aby równomiernie wygładzić krem.

Resztki biszkoptu: można je wykorzystać do zrobienia cake pops!

Ale dlaczego "czerwony"? Po prostu dlatego, że biszkopty składające się na Red Velvet Cake mają "czerwony" kolor. Osiąga się to za pomocą barwnika lub... buraków!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+