Jak zrobić lukier brigadeiro do ciast?
Kremowy i błyszczący lukier do ciast brigadeiro jest bez wątpienia jednym z najbardziej popularnych i poszukiwanych. Prosty, smaczny i gładki, może być również stosowany jako nadzienie. Spraw, aby Twoje ciasto marchewkowe, ciasto kukurydziane, ciasto czekoladowe lub ciasto warstwowe było jeszcze lepsze dzięki tej wspaniałej polewie. Nasze instrukcje krok po kroku znajdują się poniżej. Smacznego↓↓
Składniki
Na średnie ciasto:
Materiały
- Patelnia
- Szpatułka
Podobne przepisy
Brigadeiro, małe brazylijskie słodycze
Przygotowanie
- Umieść mleko i kakao na patelni. Mieszać na średnim ogniu.
- Dodaj mleko skondensowane i masło.
- Regularnie mieszać. Czas gotowania będzie wynosił od 10 do 15 minut. Aby sprawdzić, czy jest gotowy, podnieś szpatułkę i sprawdź konsystencję. Musi być kremowa, ani płynna, ani gęsta.
- Jeszcze gorące ciasto pokryć na całej powierzchni.
Obserwacje
Na jakich ciastach można stosować lukier brigadeiro?
Lukier brigadeiro można stosować między innymi do ciasta marchewkowego, ciasta czekoladowego, ciasta ze skondensowanym mlekiem, zwykłego ciasta, ciasta kukurydzianego, ciasta biszkoptowego.
Czy użycie mleka do przygotowania lukru brigadeiro jest obowiązkowe?
Nie, użycie mleka jest opcjonalne, ale konsystencja jest lepsza.
Czy mogę użyć go jako nadzienia?
Oczywiście, tym lukrem brigadeiro możemy wypełniać i/lub pokrywać ciasta.
Gdzie mogę wykorzystać lukier brigadeiro?
Oprócz lukru i nadzienia, możesz użyć tego przepisu do zrobienia brigadeiros z łyżką. Wystarczy włożyć je, jeszcze ciepłe, do małych filiżanek i posypać posypką.
Kto wymyślił brigadeiro?
Przepis ten, stworzony na cześć brygadiera Eduardo Gomesa, jest bezpośrednio związany z jego kampanią prezydencką (SP/Brazylia) w 1946 roku. Narodził się, gdy grupa kobiet z São Paulo stworzyła ten przepis, aby organizować przyjęcia i promować jego kandydaturę. Początkowo nazywano go "docinho do brigadeiro", a z czasem po prostu "brigadeiro". Pomijając ciekawostki, nie wygrał wyborów