Ciasto z figami i migdałami
zagłosuj teraz
Sezon na figi jest krótki, więc wykorzystajmy go jak najlepiej! Mamy dla Ciebie prosty i efektowny deser: ciasto figowo-migdałowe :-) Wilgotne i łatwe do zrobienia, w Ptitchef nie zostaje ani okruszek! A może w domu? Wypróbuj ten przepis dzięki naszym szczegółowym objaśnieniom, zdjęciom i filmom!
Składniki
6
Szacowany koszt: 5Euros€ (0.83€/porcja)
Materiały
- Forma do ciasta 22x11
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Wymieszaj jajka i brązowy cukier. Dodać jogurt + oliwę z oliwek + wanilię i wymieszać.
- Dodaj mąkę + proszek migdałowy + proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. Wlać ciasto do formy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wciśnij figi w ciasto i posyp płatkami migdałów. Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
- Pozostawić do ostygnięcia i wyjąć z formy. Teraz jest gotowe! Jeśli chcesz, możesz posypać wierzch ciasta cukrem pudrem lub proszkiem migdałowym.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!