Składniki: 90 g ciemnej czekolady 250 g jogurtu sojowego (lub klasycznego) 40 g cukru kokosowego (lub klasycznego) 40 g sproszkowanych migdałów 40 g...
Składniki: 90 g ciemnej czekolady 250 g jogurtu naturalnego 40 g cukru 40 g migdałów w proszku 40 g niesłodzonego kakao w proszku 60 g mąki pszennej 1...
Składniki: 180 g mąki 100 g masła 100 g cukru 150 g czekolady 4 banany 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Odrobina rumu (lub Grand Marnier) 1 saszetka...
Składniki: 260 g ugotowanego groszku, odsączonego około 10 świeżych liści bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny 40 g migdałów pieprz do smaku 50...
Składniki: 1 cukinia (ok. 200 g) 100 g sera scamorza 80 g gotowanej szynki Bułka tarta do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia czarny pieprz do...
Składniki: 340 g świeżego tagliatelle (suche też się nada) Na ragout z cukinii: 3 cukinie 500 ml przecieru pomidorowego białe wino do sosu (około 70 ml) oliwa...
Składniki: 3 cukinie 500 ml przecieru pomidorowego białe wino do sfumowania (ok. 70 ml) oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku sól do smaku czarny...
Składniki: 350 g tagliatelle już ugotowanego i przyprawionego 120 g sera scamorza Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku Posiekana bazylia do smaku
Składniki: 500 g odsolonego dorsza 500 g ciecierzycy (ugotowanej i odsączonej) 1/2 cebuli pokrojonej w plasterki (surowej lub podsmażonej) 2 pokrojone w...
Składniki: 10 kwiatów dyni 1 jajko 70 g mąki 130 ml wody gazowanej (bardzo zimnej) 1 niewielka łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól do smaku Do...
Składniki: 250 ml świeżej śmietany 250 ml pełnego mleka 75 g cukru 6 g żelatyny w arkuszach 1 łyżeczka aromatu waniliowego Do dekoracji: krem pistacjowy (lub...
Składniki: 180 g spaghetti 160 g pomidorków koktajlowych 200 g obranych krewetek 1 ząbek czosnku czarny pieprz do smaku oliwa z oliwek extra virgin do smaku...
Składniki: 250 ml świeżej śmietany 250 ml pełnego mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 75 g cukru pudru 6 g żelatyny w arkuszach Jagodowe coulis 150 g dżemu...
Składniki: 250 ml świeżej śmietany 250 ml pełnego mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 75 g cukru 6 g żelatyny w arkuszach Coulis figowy: 150 g dżemu figowego...